Materiais

Aguinaldo de Noiteboa, A Habana, 1949

A chamada Festa do Aguinaldo era celebrada antes do Nadal, co fin de recadar donativos en efectivo e en especies para os paisanos máis necesitados. Destacados membros dos sectores comerciais e sociais facían xenerosas contribucións que se convertían en espléndidos aguinaldos, polo menos durante as tradicionais Pascuas. Os donativos en especies eran proporcionados por membros da colectividade que, en xeral, tiñan o seu propio negocio ou empresa. Como exemplo das ditas especies temos: caixas de leite, queixo, aceite, arroz, figos, barras de goiaba, fariña de millo, azucre, noces, garavanzos, xudías, chícharos, café, viño doce, xabón ou tabaco.
O repartimento do citado aguinaldo tiña lugar o día 24 de decembro a primeira hora da mañá e adoitaba ser nos salóns da planta baixa do Centro Galego da Habana. Distintos asilos tamén eran obsequiados con toda clase de especies e un donativo en efectivo para cada un dos residentes galegos alí recluídos.

Compartir:
Image 1