Química, unha ciencia experimental. Reaccións ácido-base

Incorporación a Proxector: 1/2/2022

Vídeo didáctico (1´ 19´´) coa presentación do quinto tema do curso aberto en liña "Química, unha ciencia experimental", coordinado por Marcelino Maneiro. Nesta quinta entrega poderás achegarte ás reaccións ácido-base, que constitúen algúns dos procesos máis importantes dos sistemas químicos e biolóxicos. Descubrirás como se prepara un indicador ácido-base natural con col lombarda, aprenderás a realizar unha valoración ácido-base coa que poder calcular o grao de acidez dun vinagre e saberás como se determina o contido de calcio nunha mostra de penso.

Recursos relacionados co tema:
-Determinación da acidez dun vinagre
-Preparación dun indicador natural de pH
-Determinación de carbonato cálcico dunha mostra

Marcelino Maneiro Maneiro    AUTORÍA
Universidade de Santiago de Compostela CREACIóN
1/2/2022 INCORPORACIÓN A PROXECTOR
#química   
TEMÁTICAS
Galego    LINGUA
Secundario    Universitario    NIVEL DE ENSINO

Material didáctico relacionado co tema: